ECO5duurzaam schilderwerk

duurzaam houtherstel

Houtrot reparatie

Vervanging is niet altijd noodzakelijk wanneer de kwaliteit van het hout nog grotendeels goed is! Zelfs forse houtrotplekken zijn goed te herstellen. Ook als de aantasting van het hout zover gegaan is, dat tot een complete vervanging van het aangetaste element of tot plaatselijke deelvervanging moet worden overgegaan.

Is er sprake van houtrot, haal er dan een expert bij. Maar al te vaak blijkt na een inspectie dat het houtrot dieper tot het hout is doorgedrongen dan in eerste instantie lijkt.

Rottend hout moet zo snel mogelijk gerepareerd of vervangen worden om verdere aantasting te voorkomen.

Wordt er niets of niet voldoende tegen houtrot ondernomen dan gaat, ondanks een nieuwe verflaag, het rotten gewoon door.

Alleen op een ondergrond in optimale conditie, dus geheel vrij van houtrot, hecht verf goed en biedt het de juiste bescherming tegen weer en wind.

Kozijnen en deuren vervangen

Kozijnen vervangen
Wanneer uw kozijn dusdanig beschadigd en verouderd is, kan vervanging interessanter en voordeliger zijn dan renovatie. Ook voor deze werkzaamheden kunt u een beroep doen op ECO5. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij een nieuw kozijn, eventueel met geïsoleerd glas (HR++), op vakkundige wijze plaatsen.

Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van de conditie van het hout. Omdat het onmogelijk is vanaf een foto en/of omschrijving een juiste
inschatting te kunnen maken en een goed advies, zonder verassingen achteraf, uit te kunnen brengen, komen wij altijd persoonlijk geheel vrijblijvend bij u langs.

Repair Care

Op het gebied van houtreparatie werkt ECO5 met de producten en werkwijzen van Repair Care. Repair Care heeft namelijk een uniek systeem ontwikkeld waarmee hout op een duurzame manier hersteld wordt. Daarnaast kunnen ook preventieve werkzaamheden uitgevoerd worden om houtrot in de toekomst te voorkomen.

Omdat goede producten alleen niet voldoende zijn voor het juist uitvoeren van een reparatie leidt Repair Care al jarenlang schildersbedrijven op. ECO5 is tot en met Niveau 2 opgeleid. Hiermee is ECO5 officieel erkend door Repair Care.

Repair Care

X