ECO5duurzaam schilderwerk

visie ECO5

ECO5 staat voor een integrale aanpak van onderhoudsschilderwerk, waarbij een milieubewuste grondhouding en een gezond economisch verstand samengaan. Met het maken van duurzame keuzes in uw onderhoud wordt niet alleen het milieu gespaard; u bespaart automatisch ook op arbeid, grondstoffen en energie. Alle door ons toegepaste verven en coatings zijn duurzaam geproduceerd. De producten worden duurzaam verwerkt en afgevoerd en hebben een langere levensduur, wat resulteert in langere onderhoudsintervallen; tot twéémaal zo lang als bij vergelijkbare, traditionele verfproducten. Door onze samenwerking met gespecialiseerde adviesbureaus, waarbij we de totale keten analyseren en benutten, helpen we u de juiste keuzes te maken om uw onderhouds- en milieudoelstellingen te realiseren. Zowel wat betreft het onderhoudswerk zelf, alsook op het gebied van alternatieve energiebronnen.

Werkwijze

Wij staan borg voor een grondige aanpak van uw onderhoudsproject, vanaf de eerste inspectieronde tot na de oplevering. Wij inventariseren nauwgezet de staat van onderhoud van het te behandelen gebouw, waarna wij een goed onderbouwde rapportage uitbrengen over de meest optimale aanpak van uw specifieke project. We leggen u duidelijke keuzes voor, aangaande arbeid en materialen, gericht op minimaal onderhoud en maximaal rendement. Dit eventueel in combinatie met een energieprestatiecontract. Wij reinigen met biologisch afbreekbare producten en tijdens het machinaal schuren maken wij gebruik van speciale stofzuigers voor optimale afzuiging van stof en vuil. Onze medewerkers werken met veiligheidsmiddelen zoals stofkap, gehoor- en oogbescherming. Wij voldoen daarmee aan alle voorschriften van de arbowetgeving.

Bij nieuwbouwprojecten willen we graag vroegtijdig betrokken worden bij de plannen van opdrachtgever en architect om gezamenlijk te kunnen overleggen inzake duurzame aanpak en producten.

Verwerking van verfrestanten

Een voorbeeld van hoe wij onze strategische duurzaamheidsdoelstellingen uitwerken in de praktijk, is hoe wij omgaan met onze restmaterialen. Elk blik verf laten we uitlekken in een speciale vloeistoftank, die periodiek wordt afgevoerd volgens de strengste richtlijnen. De blikken worden, wanneer de laatste verflaag volledig is opgedroogd, samengeperst. Een gecertificeerd afvalverwerker voert de materialen voor ons af.

Eco 5 werkt met spoeltafels welke worden ingezet voor het reinigen van bijvoorbeeld gereedschappen, spuitapparatuur, verfrollers en kwasten, welke vervuild zijn met water gedragen verven, lakken of beitsen. Afvalwater wordt verzameld en gezuiverd tot helder water en slib en is gereed voor hergebruik (circulaire economie).

X